Search

Beplantingsplan laten maken

Breng rust, kleur en sfeer in je tuin

Een beplantingsplan is meer dan alleen een lijst met planten voor je tuin of buitenruimte. Het is een doordacht ontwerp dat rekening houdt met diverse factoren zoals zonlicht, schaduw, wind, water en bodemkwaliteit. Daarnaast speelt de keuze van planten en hun groei- en bloeiseizoen een cruciale rol. Het doel is om zo lang mogelijk te genieten van de diversiteit aan planten en bomen in je tuin. Een goed beplantingsplan is onmisbaar bij het creëren van een evenwichtig tuinontwerp of het aanpassen van je bestaande tuin. Of je nu op zoek bent naar een compleet tuinontwerp inclusief beplantingsplan of alleen een nieuw beplantingsplan voor je bestaande tuin, het zorgt ervoor dat je tuin echt tot zijn recht komt!

Werkwijze
Hoe maken we een beplantingsplan

Voor het maken van een beplantingsplan gaan we zorgvuldig te werk. We inventariseren de wensen en eventuele ideeën die al aanwezig zijn. En werken de plannen uit in een overzichtelijk ontwerp. Hierbij kunnen we ook rekening houden met bestaande beplanting

Om te beginnen brengen we al jouw wensen in kaart. Hoe zie je de sfeer van de tuin voor je? Zijn er specifieke planten die je absoluut in de tuin wilt hebben? En zijn er al bestaande planten of bomen die je graag wilt behouden?

Hierin worden alle verzamelde informatie en voorkeuren samengevat, waardoor een helder beeld ontstaat van de specifieke elementen en vereisten die in overweging worden genomen bij het ontwerpen van de tuin.We gaan aan de slag om de juiste planten en bomen bij je tuin te zoeken. Hierbij nemen we jouw wensen in acht, evenals de optimale ligging voor de planten, gewenste kleurencombinaties, hoogteverschillen en het creëren van dieptes in de tuin. We onderzoeken tevens of de bodem in de huidige situatie verbeterd moet worden om aan de behoeften van de geplande beplanting te voldoen.
Nadat alle wensen en criteria zorgvuldig zijn geëvalueerd, wordt het definitieve tuinontwerp gepresenteerd. Hierin worden alle aspecten van het ontwerp, inclusief beplantingsplan en eventuele structurele wijzigingen, visueel weergegeven en toegelicht. Dit biedt de mogelijkheid om eventuele aanpassingen door te voeren voordat de daadwerkelijke uitvoering van het ontwerp plaatsvindt.
Hoe ziet een beplantingsplan eruit?

Bij het laten maken van een beplantingsplan heb je de keuze om voor een basis beplantingsplan te gaan of een uitgebreide variant. Beide varianten kunnen op maat worden samengesteld. Bij de basis gaan we uit van een tekening waarbij staat aangegeven op welke plaatsen welke planten moeten komen te staan. Hierbij staan de plantnamen genoemd en waar deze planten moeten komen te staan. Dit beplantingsplan wordt gemaakt voor een complete tuin of voor losse borders. Bij de basis kun je zelf gaan kijken hoeveel planten, en welke formaten je hiervoor wilt gebruiken. Het is dan aan jezelf de juiste aantallen te bepalen aan de hand van het uitmeten van de plaatsen in de tuin. 

Bij een uitgebreid beplantingsplan krijg je een uitgebreide presentatie waarin exact staat hoeveel planten er per soort nodig zijn en op welke plek deze komen te staan. Deze tekening wordt samengesteld met foto’s en de juiste formaten om direct de juiste verhoudingen in de tuin te krijgen. Na het laten maken van dit plan heb je gelijk een bestellijst of boodschappenlijstje om mee aan de slag te gaan. Liever compleet ontzorgd? Dan kunnen wij de juiste planten ook leveren. 

Aan de slag met jouw droomtuin!

 

 

Meer weten over onze diensten? 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, of bekijk de pagina over onze diensten.