Search

In de tuinen vond ik mijn passie

Wat is Fijn Tuinadvies

Sinds geruime tijd ben ik, Niels Treffers, betrokken bij tuinen en de groene sector. Binnenkort deel ik graag mijn inspirerende verhaal over hoe mijn reis in deze branche begon. In 2021 heb ik Fijn Tuinadvies opgericht, in antwoord op een groeiende vraag naar gespecialiseerd advies voor zowel particuliere als zakelijke buitenruimtes.

Vaak staan onze klanten voor een herkenbaar dilemma: een overvloed aan ideeën voor hun tuin, maar geen duidelijk startpunt of inzicht in de haalbaarheid ervan. Door middel van een doordacht adviesgesprek blijkt telkens weer dat er aanzienlijk meer mogelijk is dan aanvankelijk gedacht, mits men op een creatieve manier naar de mogelijkheden kijkt.

Bij Fijn Tuinadvies nemen we de tijd om stapsgewijs naar de wensen en mogelijkheden te kijken. Op die manier streven we ernaar om voor eenieder de ultieme droomtuin te verwezenlijken. Ontdek hoe wij met passie en creativiteit de buitenruimtes transformeren in prachtige en functionele oases.

Hoe het ooit begon

Al op hele jonge leeftijd is het voor mij begonnen. Mijn opa genoot er enorm van om in de tuin bezig te zijn. Die van zichzelf, mijn ouders en andere familieleden werden met veel plezier door opa bijgehouden. En ik mocht helpen! Of nouja helpen… In het begin was het waarschijnlijk vooral in de weglopen. Door het plezier wat ik met opa in de tuin heb gehad was voor mij al heel jong duidelijk dat ik in de tuinen zou gaan.

Wie is Niels Treffers

Op mijn tiende was het voor mij glashelder: mijn toekomst lag in de tuinsector. Een vooropleiding tot hovenier vormde de opmaat, gevolgd door het behalen van mijn diploma als manager tuin, park en landschap. Tijdens deze opleiding kwam aan het licht dat een kleine vergroeiing in mijn rug langdurige, zware arbeid bemoeilijkt. Dit werd de drijfveer om me te specialiseren in het adviseren over tuinen en planten.

Mijn leergierigheid leidde me langs verschillende stages, variërend van een golfbaan en een composteerinrichting tot een hovenier en een adviseur openbaar groen. Na mijn opleiding volgden diverse banen, maar al snel bleek dat mijn passie elders lag. Het bloed kroop toch waar het niet gaan kan en sinds 2021 stort ik mij weer volledig op de tuinen in de rol van tuinadviseur en projectbegeleider.

BinnensteBuiten Tuinspecialist

Het zou kunnen dat je mij al kent. Sinds de zomer van 2022 ben ik aan de slag als tuinspecialist bij het populaire tv programma BinnensteBuiten op NPO 2. Met dit programma ga ik langs bij de mensen thuis die zich hebben aangemeld met een herkenbaar of juist bijzonder tuinprobleem. 


Meer weten over mijn rol bij BinnensteBuiten? kijk dan hier

Niels Treffers