Over ons

Niels Treffers

Hoe werkt het?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om de perfecte droomtuin. Je hebt geen idee waar je moet beginnen, of misschien is er wel iets mis gegaan tijdens het aanleggen of onderhouden van  de tuin. Als tuinspecialisten begrijpen wij als geen ander dat veel mensen met een eigen tuin of stuk groene ruimte hier tegen aanlopen. Met onze jarenlange ervaring zijn wij al veel verschillende tuinen tegen gekomen. 

 

Aan de stam van Fijn Tuinadvies staat Niels Treffers. Als tuinadviseur deelt hij graag zijn passie en kennis met u om van uw tuin uw droomtuin te maken. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden krijgt hij hulp van een trouw team aan collega’s om u met raad maar ook met daad te kunnen helpen. 

Wie is Niels Treffers

Al vanaf jonge leeftijd wist ik (Niels) dat het werken in de tuin voor mij was weg gelegd. Al vanaf een jaar of 4 ging ik regelmatig met mijn opa de tuin in van mijn ouders, mijn opa en oma of andere familie leden om de tuinen te gaan onderhouden. Mijn opa was hier als hobby heel actief in. Het paste mij prima om met opa in de tuin aan het werk te zijn (meestal waarschijnlijk vooral in de weg lopen) 

Al op mijn 10e wist ik dat ik aan het werk zou gaan in de tuin sector. Een vooropleiding tot hovenier volgde waarna ik ook de manager tot tuin park en landschap heb afgerond. Tijdens deze opleiding is er ontdekt dat ik een kleine vergroeiing in mijn rug heb. Hierdoor zal ik tijdens langdurige zware arbeid last krijgen van mijn rug. Om deze reden ben ik mij gaan specialiseren is het adviseren over tuinen en planten. Ik liep stages op een golfbaan, een composteer inrichting, een hovenier en een adviseur openbaar groen. Na mijn opleiding ben ik actief geweest in diverse banen waarbij al snel bleek dat hier niet mijn hart lag. Voor de hobby ben ik altijd bezig gebleven met tuinen, en blijven leren over planten, vijvers en tuinen. In 2021 hakte ik de knoop door. Ik ga verder als tuinadviseur en start een eigen onderneming als tuinadviseur. In korte tijd is dit van een leuk idee naar een serieuze onderneming gegaan waardoor we een groot netwerk hebben van leveranciers en groen professionals en voor vrijwel alle uitdagingen in de tuin de perfecte oplossing hebben! Naast het werk binnen het bedrijf ben ik ook actief sinds 2023 als tuinspecialist bij het populaire programma Binnenstebuiten van de KRO NCRV. Van het kleine jongetje in de tuin van opa is weinig meer over… Ik ben inmiddels erg blij met mijn rol als tuinadviseur en breng graag mijn passie over op zoveel mensen! 

Niels Treffers
Iedereen verdient een tuin om van te genieten!
Niels Treffers
Tuinadviseur

GRATIS E-Book Tuin Inspiratie!

Meer tuintips?

Tuinadvies op maat?

Hulp nodig bij uw tuin? Bekijk onze diensten of vraag vrijblijvend een tuinconsult aan! 

Ontvang ons inspiratieboek nu gratis!

Tuin consult aanvragen

Vraag hier vrijblijvend een tuinconsult aan. We bekijken dan samen de mogelijkheden.