Search

De meerstammige krentenboom: een sierlijke boom voor elke tuin

De meerstammige krentenboom is een prachtige boom die steeds populairder wordt in tuinen over de hele wereld. Deze boom heeft een aantrekkelijk uiterlijk en is gemakkelijk te onderhouden, waardoor hij een favoriet is geworden van hoveniers en landschapsarchitecten. In dit artikel zullen we meer vertellen over de meerstammige krentenboom en hoe u deze boom in uw eigen tuin kunt laten groeien.

Wat is een meerstammige krentenboom?

De meerstammige krentenboom, wetenschappelijk bekend als Amelanchier Lamarckii, is een kleine tot middelgrote boom die behoort tot de rozenfamilie. Deze boom staat bekend om zijn opvallende schors, die glad en grijsachtig is en afbladdert in dunne, papierachtige lagen. In de lente bloeit de meerstammige krentenboom met prachtige witte bloemen op kaal hout die lijken op de bloesem van een kersenboom. Na de bloei verschijnen er kleine rode of paarse vruchten die lijken op bessen en eetbaar zijn. Tijdens de bloei van de krentenboom ontstaan de frisgroene verse blaadjes. In het najaar heeft de krentenboom prachtige fel oranje tot rode herfstkleuren. 

herfstkleur krentenboom

Waarom is de meerstammige krentenboom zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom de meerstammige krentenboom zo populair is in tuinen en landschappen over de hele wereld. Ten eerste is deze boom heel gemakkelijk te onderhouden en heeft hij weinig verzorging nodig. Hij groeit goed in de meeste bodemtypen en vereist niet veel snoeiwerk, waardoor hij een uitstekende keuze is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers. Je kunt de Krentenboom ook nog eens heel makkelijk snoeien, hij verdraagt vrijwel het gehele jaar door de snoei. Hij is goed compact te houden waardoor hij ook heel geschikt is voor de kleine tuin. Heb je een grote landelijke tuin dan kun je hem ook erg mooi uit laten groeien tot een ware blikvanger. 

Hoe plant u een meerstammige krentenboom?

De meerstammige krentenboom groeit het best in goed doorlatende grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat u de boom plant op een locatie met voldoende zonlicht, maar vermijd plekken die te warm en droog zijn. Houd de grond rondom de boom vochtig, maar niet te nat, vooral tijdens droge periodes.

Wanneer u de meerstammige krentenboom plant, moet u ervoor zorgen dat u voldoende ruimte laat tussen de bomen en andere beplanting. De boom heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen en te groeien, en dit voorkomt dat de bomen met

Een meerstammige krentenboom verlichten

Een meerstammige krentenboom is perfect geschikt om uit te lichten in een verlichtingsplan. De stoere stammen geven in de winter een sprookjesachtig sfeer in de tuin als je deze verlicht met tuinverlichting. hiermee maak je op een hele gemakkelijke manier een een prachtige dieptewerking in je tuin. Verlicht de boom vanaf de onderkant recht omhoog uit, of kies voor een richtbare spot op afstand die je onder een hoek van ongeveer 45 graden kan afstellen. 

Schrijf je in voor ons GRATIS tuinmagazine

informatie aanvragen

Heb je interesse in tuinadvies in jouw tuin? Vraag ons dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden! 

Liever zelf contact opnemen?