Search

Pampasgras wuift je de tuin in

Pampasgras of Cortaderia is een indrukwekkend siergras met grote schitterende pluimen die met een hoge decoratieve waarde! het is een van de bekendste siergrassoorten. Deze prachtige plant vindt zijn oorsprong in Brazilië en Argentinië.

Wat is Pampasgras?

Pampasgras is een prachtige laatbloeiende winterharde plant. In augustus ontstaan hier de prachtige opvallende pluimen in die regelmatig in bloemstukken worden gebruikt. De plant staat het liefst beschut uit de wind te pronken. Een flinke zon vindt het Pampasgras wel fijn. De smalle lange bladeren maken de mooie uitstraling van deze plant helemaal compleet.

Het is van belang dat deze plant niet te veel in de wind staat, dit kan schade brengen aan het pampagras. De Cortaderia is vorstgevoelig en vraagt wat bij bescherming bij een strenge winter. Dit doe je door de aren pas in het voorjaar te snoeien en een goede onderbeplanting, mulchlaag of compost aan de onderkant van de plant.

Deze plant ontwikkelt zich op iedere grondsoort maar heeft een voorkeur bij een goed doorlatende grond. Doordat het Pampasgras een rietachtig karakter heeft wordt deze vaak bij grote vijvers gebruikt.

Wanneer snoei je pampasgras?

Pampasgras vraagt weinig verzorging. Snijd in het najaar eventueel de uitgebloeide aren weg en na de vorst in het voorjaar het dode blad. Op deze manier zal de plant nog sterker gaan bloeien, en bescherm je deze voldoende tegen de vorst.

Leuke weetjes over het Pampasgras

Bij een vrouwelijke plant zullen zeer zachte zilverwitte pluimen tevoorschijn komen. Mannelijke planten zijn daarentegen wat stugger van structuur en groeien minder sierlijk.

 

Schrijf je in voor ons GRATIS tuinmagazine