Search

Een groener gazon in Dongen

De beregening werkt niet meer, en dat natuurlijk altijd in de droogste tijd van het jaar. Dat was ook het probleem bij deze klant in Dongen. Het gras begon te verkleuren en de pomp ging niet meer aan. Een groot probleem als je juist een groener gazon wil.

pomp van beregening werkt niet meer.

De klant plaatste een oproep op Facebook met de vraag wat er met de pomp aan de hand zou kunnen zijn. Hierop hebben wij de klant aangeboden om de volgende dag direct langs te komen om het probleem vast te kunnen stellen. Eenmaal aangekomen was al snel duidelijk dat er in de aanzuigleiding tussen de bron en de pomp een lekkage zat onder de fundering van het schuurtje. We bekeken wat we nodig hadden en maakten een vrijblijvende offerte waarmee de klant al snel akkoord ging. Een week later hebben wij de leiding kunnen repareren en de beregeningsinstallatie weer up-to date gemaakt. 

Een groener gazon

Door de problemen met de beregening en achterstalling onderhoud in de afgelopen jaren was het gazon niet zo mooi meer als de klant zou willen. Hierop hebben wij een plan van aanpak gemaakt aan de hand van duurzaam omgaan met de beregening en het bronwater. We pasten de juiste voedingsstoffen toe die het gras nodig had om te herstellen en binnen een week was het gras weer gegroeid en een stuk groener. 

Hoe houd je het gazon mooi?

Nadat we de reparatie hadden uitgevoerd en het herstel op de korte termijn geregeld was wilden we dit natuurlijk op de lange termijn ook in orde houden. Hiervoor hebben we het gazon belucht en geverticuteerd. Hierdoor zijn de verouderde grassen er uit en krijgt het frisse jonge gras beter de kans om te groeien. Omdat het ons duidelijk was geworden door een bodemonderzoek dat het bodemleven wel een oppepper kon gebruiken hebben we ons product Wormpower toegevoegd. Hiermee worden wel 1400 verschillende micro-organismen in de grond gebracht en direct voorzien van de benodigde voeding. 

Wat onze klant zegt:

10/10
Wij hadden problemen met onze sproei installatie, en een oproep voor hulp op Facebook gezet. Na heel veel onzin reacties kregen we gelukkig een berichtje om vrijblijvend naar het probleem te komen kijken. Uiterst vriendelijke mensen kwamen advies geven, en ik heb een offerte gevraagd om het probleem op te lossen. We kregen een zeer schappelijke offerte en zijn hiermee akkoord gegaan. Ongeveer een week later is alles keurig netjes en perfect door de heren geregeld! Wij zijn uiterst tevreden! 👌
Onze klant
Van der Horst

Tuinconsult aanvragen

Heb je interesse in een tuinconsult in jouw tuin? Vraag ons dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden! 

Liever zelf contact opnemen?

Schrijf je in voor ons GRATIS online tuinmagazine