Tuin consult

Een tuinadvies op maat is iets wat eigenlijk in geen enkele bestaande, of nieuwe tuin mag ontbreken. Wij komen langs op locatie of overleggen aan de hand van foto’s (op locatie heeft onze voorkeur) en bekijken hierbij de mogelijkheden en knelpunten in de tuin. 

Iedereen zal het wel herkennen, die ene plant of dat ene hoekje in de tuin waarvan je geen idee hebt wat je er mee aan moet… Tijdens een tuinadvies bekijken we deze punten, de potentie in de tuin maar leggen we ook zeker de nadruk op de hoogtepunten van de tuin. We gaan op zoek naar de pijnpunten en de passende oplossingen. 

 

Praktijk voorbeelden tuinadvies

Regelmatig mogen wij met succes onze tuinadviezen op maat aanbieden bij onze klanten. Ook bij deze klanten mogen we regelmatig terugkomen om de vorderingen te bekijken en te helpen bij de werkzaamheden. Hieronder ziet u een greep van onze tuinadviezen

Problemen met het gazon

1 van onze klanten in Zeeland heeft al jarenlang problemen met het gazon. Bij de bouw van het huis is er weinig aandacht besteed aan het gazon en is deze verdicht. Hierdoor was er veel last van onkruiden en drassige plekken in het gazon. In de tussentijd heeft de klant al van alles geprobeerd. Zo zijn er honderden meters aan drainage de grond in gegaan. Wij zijn ter plekke naar het probleem gaan kijken en begonnen met graven. Tijdens het graven kwamen wij diverse zogenoemde storende lagen aan. (een laag van een andere grondsoort die effect heeft op de grondslag.) In dit geval ging het over een aantal lagen zeeklei deze houden enorm veel water vast waardoor het water zich boven deze laag op heeft gebouwd. De drainage was dieper gelegd als deze storende laag waardoor het effect van de drainage sterk verkleint is. Wij hebben geadviseerd om de grasmat stevig te beluchten en regelmatig te bezanden met een schrale zandsoort om zo de storende laag langzaam te vermengen en de toplaag perfect te houden. Binnen 3 weken na de uitvoering zijn wij nog eens wezen kijken en het resultaat was gewenst. De jonge grasplantjes prikte fier en trots door het laagje zand heen en het onkruid verdorde al. Uiteraard moeten we in de herfstmaanden kijken hoe het afvoeren van het vocht gaat met de drainage. 

Border renovaties Breda

Dit project is uiteindelijk uitgelopen op een renovatie die wij hebben mogen verzorgen. De klant had veel oudere siergrassen in de voortuin staan, en in de achtertuin wilden de rhododendrons niet echt aanslaan. Tijdens een bodemmeting ontdekte we dat de zuurtegraad niet optimaal was. Hierop hebben wij compost aangebracht op deze border en nieuwe planten toegevoegd. Voor de voortuin hebben we een beplantingsplan gemaakt en uiteindelijk uit mogen voeren. Omdat dit project naar tevredenheid is verlopen mogen we hier inmiddels aan de slag met het gazon en zullen we een jaar rond diverse controles en adviezen uit brengen over de verzorging van het gazon op het gebied van maaien, sproeien, beluchten, verticuteren en bemesten. 

Lees meer over deze tuin renovatie in Breda

Renovatie border en vernieuwen waterloop

Bij deze klant in het Vlaamse Hoogstraten met een prachtige bosrijke tuin mochten we een doorn in het oog aanpakken. De klant was benieuwd naar de mogelijkheden van de border met bijbehorende waterloop bij het terras en tuinhuis. Een echte centrale plek dus. Helaas was juist deze hoek van de tuin wat in verval geraakt door de jaren heen. We hebben hier de complete waterloop vernieuwd en het beplantingsplan uitgewerkt om de border weer wat nieuwe energie te geven. 

Deze klant heeft er voor gekozen om de gehele verzorging van dit project aan ons uit te besteden. Uiteraard is het ook mogelijk dit zelf te doen of door uw vaste hovenier of tuinman te laten doen. 

Beekloop_maken

Tuinadvies aanvragen

Heb je interesse in een tuinadvies voor jouw tuin? Vraag ons dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden! 

Liever zelf contact opnemen?

Schrijf je in voor ons GRATIS online tuinmagazine