Search

Een hortensia snoeien, hoe moet dat? (VIDEO)

De welbekende boerenhortensia is een prachtige plant die nog steeds vaak wordt gebruikt in onze tuinen. Maar hoe houd je deze prachtige plant nou mooi? En hoe snoei je de hortensia?

Moet je een hortensia snoeien?

Heel simpel, nee. De boerenhortensia (Hydrangea Macrophylla) hoef je niet te snoeien. Hij doet het ook prima zonder snoei. Echter houd je de plant wel mooier als je er af en toe eens wat van snoeit. Hoe je dit doet leggen we hier uit aan de hand van een handige animatie video. Je snoeit een hortensia om deze jong te houden en het formaat naar wens te houden. 

Wanneer snoei je de hortensia?

De boerenhortensia snoei je het beste terug in april of mei. De boerenhortensia (hydrangea Macrophylla) bloeit op oud of tweejarig hout. Dat betekend dat als je deze stevig terugsnoeit hij de bloei een jaar zal overslaan. Wil je het formaat toch stevig verkleinen, knip dan nu 1/3 van de takken tot de grond terug en herhaal dit de komende 2 jaar. Wil je gewoon de oude dode takken, en de verwelkte bloemen van het voorgaande jaar snoeien. Dan doe je dit dus halverwege het voorjaar op de manier zoals het filmpje aangeeft: 

Zo moet je een hortensia snoeien:

Altijd actuele tuintips in je mailbox?

Mis niks van onze tuintips en schrijf je hieronder in voor ons gratis online tuinmagazine! 

Schrijf je in voor ons GRATIS online tuinmagazine